Újabb túszvideót mutatott be az al-Dzsazira

Vágólapra másolva!
Videofelvételt tett közzé négy nyugati túszáról egy eddig ismeretlen iraki csoport, a megszálló erők kémeinek bélyegezve foglyait - jelentette kedden az al-Dzsazíra hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

A katari székhelyű arab műholdas tévé bejátszotta a magát az Igazság Kardjainak Brigádjaként emlegető csoport felvételét, amelyen négy földön ülő férfi látszik, s egy bemutatott brit útlevélen Norman Kember neve olvasható. A képsorokat kedd este átvette a BBC és a Sky News brit televízió is.

A több keresztény jótékonysági szervezet képviseletét ellátó, 74 éves Kembert három másik segélymunkással - két kanadaival és egy amerikaival - együtt rabolták el szombaton Bagdad egyik peremvárosában. Az al-Dzsazíra hírében nem volt szó arról, hogy a november 27-i keltezéssel ellátott videoszalagon fenyegetőznek-e a foglyok meggyilkolásával.

A négy angolszász férfi a Keresztény Béketeremtő Csoportok elnevezésű humanitárius hálózatnak dolgozott, amely egyike az utolsó, még Irakban maradt segélyszervezeteknek. A szervezet kedden közleményt adott ki Bagdadban, hangsúlyozva, hogy munkatársai az iraki polgári lakosság pártján állnak. A közlemény szerint Kember és egyik társa egy Bagdadba látogató küldöttség tagja volt, míg a másik két férfi iraki stábjukhoz tartozott.

Tavaly és idén összesen több mint száz külföldit raboltak el Irakban, s többeket közülük kivégeztek elrablóik.