A Hamász az Izrael elleni harc fokozását ígéri

Vágólapra másolva!
A Hamász szélsőséges palesztin szervezet fokozni fogja a harcot Izrael ellen Jeruzsálemben és Ciszjordániában - jelentette ki egyik vezetőjük kedden Gázában, ahol a Hamász ottani eddigi legnagyobb gyűlését tartotta.
Vágólapra másolva!

"Fegyverünket az izraeli ellenség mellének szegezzük, amíg csak el nem érjük a felszabadulást (...), amíg nem lebeg palesztin zászló a jeruzsálemi minareteken" - mondta több tízezer ember előtt Mahmúd Zahar. "Ciszjordánia várja a dzsihádot (szent háborút) és a mártírokat és Jeruzsálem egy megerősödött ellenállást fog megtapasztalni" - hangoztatta a Gázai övezet izraeli kiürítését ünneplő, egyben erődemonstrációra egybegyűlt tömeg előtt.

Izrael hétfőn fejezte be a kivonulást a Gázai övezetből. Az övezet ellenőrzéséért, valamint a helyhatósági választásokon a fősodorbeli palesztin mozgalommal, a Fatahhal versengő Hamász több tucat öngyilkos merényletért tehető felelőssé, ezek több száz izraeli életét oltották ki az izraeli-palesztin konfliktus elmúlt négy évében.

Hebron közelében, Ciszjordánia déli részén hat palesztint megsebesítettek az izraeli katonák - közölték palesztin szemtanúk és kórházi források. A katonák Kfar Tafuhnál, az őket kövekkel hajigáló tüntetőkre nyitottak tüzet, gumiköpenyes lövedékkel - közölték fenti források és az izraeli hadsereg.