ETA-szimpatizánsok illegális tüntetését oszlatta fel a spanyol rendőrség. A tüntetésen a betiltott baszk Batasuna párt tagjai is részt vettek. A tüntetés Imanol GomezETA vezetőnek állított emléket, aki egy, a francia csendőrökkel folytatott autós üldözés során vesztette életét. Eközben robbantás történt Santiago De Compostellában, sérültekről nem érkezett hír.

ETA-szimpatizánsok engedély nélküli tüntetését oszlatta fel a baszkföldi rendőrség szombaton az észak-spanyolországi San Sebastianban. A rendőrség gumibotokkal és gumiköpenyes lövedékekkel oszlatta fel a mintegy 300 fős megmozdulást, amelyen a Batasuna betiltott baszk párt számos tagja vett részt.

A tüntetést a közelmúltban elhunyt Imanol Gomeznek, az észak-spanyolországi Baszkföld és a délnyugat-franciaországi baszkok lakta területek elszakadásáért küzdő Baszk Haza és Szabadság (ETA) fegyveres szervezet egy feltételezett tagjának emlékére tartották. Egy korábbi baszk önkormányzati képviselő megsérült a rendőrségi akció következtében. Gomez, akit 2003 óta szökésben lévőnek tekintettek, szerdán vesztette életét, amint az őt üldöző francia csendőrök elől menekült gépkocsival. A Batasuna megmozdulásokra hívta fel franciaországi szimpatizánsait is.

Robbanás történt szombaton egy másik-észak-spanyolországi városban, a galíciai Santiago de Compostelában - jelentették tömegtájékoztatási eszközök. Egyes források szerint a rendőrség hajtott végre ellenőrzött robbantást egy gyanús csomagon, miután pokolgépes fenyegetés érkezett be hozzá. Sérülésekről, áldozatokról nem érkezett jelentés. Az ETA számos alkalommal hajtott végre pokolgépes merényleteket, gyakran előzetes figyelmeztetés mellett. A mozgalom tevékenységének 1968 óta közel 850 halálos áldozata van.