Tagad a két belga kislány eltűnése miatt körözött férfi

Vágólapra másolva!
Feladta magát az a férfi, akit két kislány hét végi eltűnése ügyében körözött a belga rendőrség. Az illető azt állítja, hogy semmi köze az ügyhöz, s a lányokról továbbra sem tudni semmit.
Vágólapra másolva!

A 38 éves, marokkói származású, de már évtizedek óta Belgiumban élő Abdellah Ait Oud - akinek barátnője abban a liege-i kávéházban dolgozik, amelynek közelében a lányokat utoljára látták, s akiről kiderült, hogy már többször volt büntetve kiskorúak megerőszakolása miatt - azt mondta, hogy nem bujkált: egyszerűen csak a róla készült robotképet bemutató keddi tv-műsorokból tudta meg, hogy keresi a rendőrség. A férfit jelentkezése óta folyamatosan kihallgatják, és állítólagos alibijét ellenőrzik.

A két lány ügye Belgiumban nagy port kavart fel, mivel sokan párhuzamokat látnak az egy évtizeddel ezelőtti Dutroux-üggyel. Az azóta életfogytiglani büntetését töltő Marc Dutroux több kislányt elrabolt, megerőszakolt, majd megölt.

A meglepő egybeesések sorát tovább bővíti Abdellah Ait Oud bűnügyi dossziéja. Dutroux-t 1989-ben 13 és fél évi börtönre ítélték fiatal lányok és serdülők elrablása, megerőszakolása miatt, de idő előtt szabadulhatott, s utána újabb bűncselekményeket követett el. A marokkói férfi 1995-ben öt év börtönt kapott saját, 14 éves unokahúgának megerőszakolása miatt. 2001-ben, feltételes szabadlábra helyezése után, ismét megerőszakolt egy 14 éves serdülőt. Ekkor a bíróság elmebetegnek minősítette, és pszichiátriai intézetbe utalta, de 2005-ben - gyógyultnak nyilvánítva - kiengedték.

MTI - [origo]