Az '56-os forradalmat méltatta a pápa

Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa az 1956-os forradalmat méltatta abban a levelében, amelyet a Vatikán a hétvégén hozott nyilvánosságra. A pápa ebben közli, hogy elfogadja Sólyom László meghívását, a pápát Angelo Sodano bíboros képviseli majd a magyarországi megemlékezéseken.
Vágólapra másolva!
A Vatikán honlapjahttp://www.vatican.va/

Az 1956-os hősi népfelkelést és szabadságharcot méltatta a pápa abban a szeptember 23-án írt levelében, amelyet a Vatikán hétvégén hozott nyilvánosságra. XVI. Benedek pápa emlékeztetett arra, hogy fél évszázada XII. Pius pápa imáival és szavaival támogatta a szabadságát védő magyar népet.

"Amint ötven esztendővel ezelőtt elődünk, XII. Pius pápa együttérző lelkülettel kísérte imáival és vigasztalta szavaival a szabadságát védő magyar népet, ugyanúgy szeretnénk most mi is nagy örömmel együtt ünnepelni azokon az ünnepségeken, amelyekkel rövidesen megemlékeznek majd Budapesten az ötvenedik évfordulón a hősi népfelkelésről és szabadságharcról. Ezért szívesen fogadtuk Magyarország tiszteletreméltó elnökének, Sólyom Lászlónak a meghívását." - olvasható a pápai levélben.

A pápát Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kar dékánja képviseli az október 22. és 23. között budapesti ünnepségeken.