Meleg nevelőszülőket verbuválnak Bécsben

Vágólapra másolva!
Nevelőszülőket toborzó kampányt indít a bécsi Ifjúsági és Családügyi Hivatal, melynek keretében a homoszexuálisokat kérik örökbefogadásra. Ausztria fővárosában ugyanis nincs elég pótmama és pótpapa.
Vágólapra másolva!
Pride.huhttp://www.pride.hu

Mintegy 680 bécsi gyermeket kényszerül a hatóság más tartományokban elhelyezni, mert nincs elég nevelőszülő a városban. A bécsi Ifjúsági és Családügyi Hivatal szerint a helyzet tarthatatlan, ezért nemsokára kezdődő kampányukban a város meleg lakosainak figyelmét próbálják felhívni a problémára, és bátorítani akarják őket, hogy jelentkezzenek nevelőszülőnek.

A kampány terepe a város kiterjedt tömegközlekedési hálózata lesz, központi eleme pedig két plakát. Az egyik egy leszbikus párt és egy kisgyermeket ábrázol, a másik pedig egy férfit egy kisgyermek társaságában - közölte Ingrid Paulovics, a hivatal örökbefogadott és nevelőszülőknél elhelyezett gyermekekkel foglalkozó osztályán dolgozó szociális munkás.

Paulovics elmondta: általános szabály, hogy a nevelőszülőnek jelentkezők alapos vizsgálatokon esnek át és kötelező számukra egy előkészítő kurzus látogatása, mielőtt magukhoz vehetik a csemetéket.

A hivatal munkatársa hangsúlyozta, a bécsi melegeknek már évek óta jogukban áll befogadni állami gondozott gyermekeket.