Magyar halottja is van a dahabi robbantásoknak

Vágólapra másolva!
Egy magyar nő is életét vesztette a hétfői dahabi robbantásokban. A nő annak a férfinak a felesége, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett a merényletben, és egy kairói kórházban ápolják. A nő is súlyosan megsebesült, majd kórházba szállítás után elhunyt. Holttestét a kairói magyar nagykövet és a konzul azonsította kedden.
Vágólapra másolva!

Megtalálták és azonosították annak a magyar nőnek a holttestét, aki férjével együtt a hétfői dahabi robbantásokban sérült meg. A nő holttestét Pető Tibor, a kairói magyar nagykövet és a konzul azonosította Tor városában, egy kórházban. A diplomaták a rendelkezésükre álló fénykép, illetve a kiegészítő információk alapján 99 százalékos valószínűséggel állapították meg, hogy a 47 éves budapesti nő holttestéről van szó. Az azonosítás után a nagykövet és a konzul Dahabba utazott, hogy esetleges további magyar áldozatok után kutasson. Pető Tibor szerint nincs több olyan magyar, akit eltűntként tartanak számon.

A nő a robbantásban súlyos sérüléseket szenvedett 53 éves férjét egy kairói katonai kórház égési osztályán kezelik. Az orvosok szerint állapota súlyos, válságos, testfelületének 60 százaléka megégett. Kairói magyar nagykövetségi források ugyanakkor késő este arról tájékoztattak, hogy a férfi állapota csekély mértékben javult. Állapota valóban súlyos, de a férfi hatalmas akaraterővel viseli a fájdalmakat.

A sebesült férfi magánál van, a történtekkel kapcsolatban emlékszik részletekre. Emlékszik arra, hogy őt és feleségét az utcán érte a Dahab Hilton szálloda közvetlen közelében történt harmadik robbantás, amely mindkettőjüket a földhöz csapta. Arra is emlékszik még, hogy ruhája tüzet fogott, és kezével próbálta eloltani a lángokat.

Az Akabai-öbölben fekvő Dahabban hétfő este elkövetett három robbantásban a kairói belügyminisztérium kedden késő délutáni hivatalos tájékoztatása szerint 18 ember, köztük több külföldi turista vesztette életét, 58-an megsebesültek. A minisztérium ugyanakkor nem tett említést a magyar áldozatokról.

A merényletekkel kapcsolatban tíz embert vettek őrizetbe az egyiptomi hatóságok. A letartóztatottak között van két mérnök-informatikus, és egy helybeli beduint is kihallgattak a rendőrök.