A müncheni érsekség be akarja tiltatni a Popetownt

Vágólapra másolva!
A münchen-freisingi érsekség, amelynek élén XVI. Benedek pápa, azaz Joseph Ratzinger is állt egykoron, be akarja tiltatni a Popetown című, a pápa személyével és környezetével is foglalkozó szatirikus rajzfilmsorozat vetítését.
Vágólapra másolva!

Az érseki hivatal 31 oldalas beadványban kérelmezte kedden az illetékes müncheni bíróságnál az ideiglenes érvényű tiltást, egyebek között arra hivatkozva, hogy a sorozat nevetségessé teszi a katolikus hitet és intézményeket.

A "bezsongott pápáról" szóló sorozatot az MTV adó akarja műsorára tűzni, az első vetítési nap szerda lenne. Az adó az első rész visszhangjától tette függővé a többi rész vetítését. A filmeket minősítésekkel ellátó és a korhatárt is meghatározó német testület nem emelt kifogást az első három rész esti nyolc órás vetítése ellen.

Az érseki hivatal kifogásolta a sorozat beharangozóját is, amelyben Jézus leszáll a keresztfáról és mosolyogva helyet foglal egy karosszékben, hogy megnézze a sorozatot.

A BBC 2004-ben levette műsoráról a Popetownt, mégpedig azzal indoklással, hogy a sorozat nem annyira mulatságos, nem éri meg, hogy maguk ellen fordítsák a katolikusokat.