Meghalt a finn iskolai lövöldöző

Vágólapra másolva!
Kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma a finnországi iskolai lövöldözésben, miután a kórházban meghalt a lövöldözésnél magát is megsebesítő 18 éves támadó - jelentette a BBC. Tucatnyi sebesültet még kórházban ápolnak. Állítólag összefüggésbe hozható a lövöldözéssel egy internetes videóüzenet, amelyen egy iskolai fotó előtt látható férfi fegyvert szegez a kamerára.
Vágólapra másolva!

Eddig kilenc halálos áldozata van a dél-finnországi iskolai lövöldözésnek, miután a kórházban elhunyt a lövöldöző 18 éves diák is. Többen megsebesültek, őket kórházban ápolják.

A támadás az ország déli részén, Helsinkitől ötven kilométerre északra található Tuusula egyik középiskolájában, a Jokela gimnáziumban történt. Az egyik nyilatkozó orvos szerint egy sérült állapota súlyos, tízen viszont csak könnyebben sérültek meg. Tuusula város szóvivője elmondta, hogy a fegyveres az egyik óra után nyitott tüzet a gimnázium diákjaira, és a tanárokra, akik pánikba esve menekültek.

A Reuters jelentése szerint egy a YouTube-ra órákkal korábban feltöltött videóüzenet összefüggésbe hozható a lövöldözéssel. A felvétel, amely a "Jokela High School Massacre - 11/07/2007" nevű videót - amely már nem található meg az oldalon - egy Sturmgeist89 nevű felhasználó töltötte fel. A felvételen egy iskolai fotó előtt álló, a kamerára fegyvert fogó férfi volt látható.

Kim Kiuru, egy ott tanító tanár elmondta, az igazgató - közép-európai idő szerint - 11 óra körül a hangosbemondón azt mondta, hogy mindenki maradjon a termében. "Utána láttam a fegyverest, egy kis kaliberűnek tűnő kézifegyverrel felém rohanni, ekkor a folyosóra menekültem, majd azt mondtam a diákjaimnak, hogy ugorjanak ki az ablakon. Minden diákom megmenekült" - mondta Kiuru, a finn YLE rádiónak.

Forrás: MTI
"Kiugrottak az ablakon" - itt megnézheti további fotóinkat

A Jokela gimnáziumba több mint 400, 12 és 18 év közötti diák jár. A Reuters szerint annak ellenére, hogy Finnország a harmadik a világon az egy főre jutó magánfegyverek számát tekintve, ez volt az első, hasonló iskolai lövöldözés.