Bomba robbant a manilai parlamentnél

Vágólapra másolva!
Legkevesebb két ember halt meg a Fülöp-szigetek fővárosában a parlament épületénél elkövetett bombamerényletben. Kilenc további sérültről számoltak be a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A parlament épületének bejáratánál elkövetett bombamerényletben egy képviselő sofőrje volt az egyik áldozat - közölte Geary Barias rendőrfőnök. A másik a helyi rádió információi szerint Vahab Akbár muzulmán képviselő, akit az utóbbi időben több halálos fenyegetés ért. A sérültek között még legalább két képviselő van. A merényletet este, a parlamenti munka befejezésekor követték el.

A képviselőház szóvivője a helyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy az autóba rejtett bomba olyan nagy erejű volt, hogy lerombolta az épület déli szárnyának bejárati részét. A biztonsági erők lezárták a környéket, és ellenőrző pontokat alakítottak ki Manilában.

Egyelőre még egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget a merényletért, így csak találgatni lehet, hogy a megfenyegetett képviselő ellen irányult-e, vagy valamelyik anarchista csoport tiltakozott így az országot sújtó korrupció ellen.