Alvó civileket ölt meg egy afganisztáni légitámadás

Vágólapra másolva!
Tálib lázadókra akart légicsapást mérni az Egyesült Államok vezette koalíció Afganisztánban, de alvó mérnökök és munkások estek áldozatául a támadásnak. Az esetet kivizsgálják.
Vágólapra másolva!

Meghalt huszonkét útépítő mérnök és munkás Afganisztán keleti részén az Egyesült Államok vezette koalíció által végrehajtott légitámadásában, amelyet téves hírszerzési értesülések alapján hajtottak végre - közölték szerdán afgán tisztségviselők.

Nurisztán tartomány kormányzója elmondta, a koalíciós erőknek olyan információik voltak, melyek szerint a körzetben tálib lázadók tartózkodnak. A koalíció légicsapása azonban sátorban alvó afgán mérnököket és munkásokat ért még hétfő éjjel, akik éppen az amerikai erők számára építettek utat - mondta el Szajed Nurullah Dzsalili, a kabuli székhelyű Amerifa útépítő cég igazgatója. Az alvó emberek mindegyike meghalt a támadásban. Dzsalili szerint valószínűleg a tálibok juttatták el az amerikaiaknak az értesülést, amely szerint a munkások lázadók. A koalíciós erők egyelőre csak annyit közöltek, hogy az esetet kivizsgálják.