Megszökött a romániai késelő fiú

Vágólapra másolva!
Megszökött a csíkszeredai intézetből az a késelő fiú, akit szerdán szállítottak haza Romániába - értesült a tv2. A gyerek édesapja szerint a 12 éves gyergyószentmiklósi G. Istvánt a maffia juttatta ki Magyarországra Romániából.
Vágólapra másolva!

Megszökött a csíkszeredai intézetből az a késelő fiú, akit szerdán szállítottak haza Romániába - értesült a tv2. A 12 éves fiút egy nyílt intézetben helyezték el hazaszállítása után. Egy fociedzés megkezdésére várva szökött meg, miután megütötte egyik társát - közölte Csíkszeredában Elekes Zoltán, a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Hatóság vezérigazgatója. A gyerek már csütörtök délután megszökött, de erről csak pénteken délelőtt szivárogtak ki értesülések.

Az igazgató elmondta: a gyereket az előző nap délutánján az egyik nevelő fociedzésre kivitte a nevelőintézetből. Amíg az edzés megkezdésére vártak, a fiú belekötött egyik társába, megütötte, majd az emiatt keletkezett kisebb zűrzavart kihasználva elfutott a helyszínről.

Az intézetben csütörtökön kezdtek foglalkozni a fiúval, miután szerdán, az ártándi határátkelőnél átadták őt a románoknak magyar hatóságok. Elekes István, az ottani nevelőotthon igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a fiú állapotát még nem tudták felmérni, ehhez hosszabb idő szükséges, de úgy tűnik, értelmileg nem sérült, sokkal inkább elhanyagolt. Iskolába sosem járt, ezért az már biztos, hogy valamelyik Hargita megyei speciális osztályba kerül.

Az erdélyi Krónika újságírója megszólaltatta idősebb G. Istvánt a székely Gyergyószentmiklós peremén, egy hat négyzetméteres putriban - írja a Magyar Nemzet pénteki száma. A férfi szerint a korábban a város pályaudvarán kéregető Istvánnak tavaly Besztercéről veszett nyoma, ahová nővérét ment meglátogatni. Az apa úgy véli: a gyereket elrabolta a maffia.

A család szociális segélyből, kukázásból és kéregetésből él, egyetlen gyermeküket sem sikerült iskoláztatniuk. A tízgyerekes családfő azt mondta az erdélyi újságnak, hogy ő soha nem tanította rosszra a fiát. A kiskamasz hónapok óta fosztogatta a járókelőket a fővárosi Blaha Lujza téren és a múlt csütörtökön ugyanott megkéselt egy nála három évvel idősebb fiút.