Titkos telefonvonalakat kapcsoltak ki az FBI-nál

Vágólapra másolva!
Késve fizetett az FBI, ezért  telefonszolgáltatók kikapcsoltak több vonalat a hivatal irodáiban. Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata szerint a megfigyelésre használt vonalak kikapcsolása miatt bizonyítékok is elvesztek. Az FBI igazgató-helyettese viszont azt állítja, mindez nem jelentős.
Vágólapra másolva!

Kikapcsolták az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI néhány telefonvonalát, mert a hivatal nem egyenlítette ki időben a számlákat - számolt be egy kormányzati ellenőrzés eredményéről a BBC. Az igazságügyi minisztérium megállapítása szerint a késedelmes fizetések és az FBI elavult könyvelési rendszere egyes műveleteket is veszélyetethet.

A jelentés szerint az egyik irodában 66 ezer dolláros kifizetetlen számla halmozódott föl, ezért a vonalat - amit fedett műveletekhez használtak - kikapcsolta a szolgáltató. A viszgálat során Glenn Fine, az igazságügyi tárca főfelügyelője arra a következtetésre jutott, hogy a telefonszámlák késedelmes teljesítése miatt olyan vonalakat is kikapcsoltak, amelyeket bűnözők fedett megfigyelésére használtak, így bizonyítékok is elvesztek.

John Miller, az FBI igazgatóhelyettese szerint az érintett vonalak csak néhány alkalommal nem működtek, az esetleg elveszett bizonyítékok pedig "nem jelentősek". Az ellenőrzés egyébként megállapította azt is, hogy egy FBI-alkalmazott 25 ezer dollárral rövidítette meg a hivatalt a fedett telefonszolgáltatások illetéktelen igénybevételével.