Kritikus a Boszniában karambolozott sofőr állapota

Vágólapra másolva!
Kritikus állapotban van az a magyar buszsofőr, aki Boszniában összeütközött egy helyi autóbusszal. A férfi fejsérülést szenvedett, és egyelőre amnéziás, intenzív osztályon ápolják. Az autóbusz magyar zarándokokat szállított, akik közül senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Kritikus, jelenleg nem életveszélyes az állapota a Bosznia-Hercegovinában karambolozott magyar autóbusz sofőrjének - közölte Juhász Zoltán szarajevói konzul. A férfi fejsérülést szenvedett, és kedden megműtötték a zenicai kórházban, ahol az intenzív osztályon ápolják. A férfi magához tért a kómából, de teljes amnéziában szenved. Nem emlékszik arra, mi és hogyan történt, ami kezelőorvosa szerint természetes jelenség a friss műtét és a súlyos sérülés után.

Bosznia-Hercegovinában kedden hajnalban szenvedett balesetet egy magyar zarándokokat szállító autóbusz Szarajevótól 50 kilométerre. A katolikus zarándokok közül senki sem sérült meg. A csoport még aznap továbbutazott a zarándokhelyre, Medjugorjéba.

A magyar busz sofőrje valószínűleg elaludt a volánnál és a jármű áttért a szemközti a sávba, ahol összeütközött egy szembejövő helyi autóbusszal, amelynek egyik utasa, egy 22 éves boszniai állampolgár életét vesztette. A bosnyák busz utasai közül egy súlyos sérültet szállítottak kórházba, a könnyebb sérülteket a helyszínen ellátták.