Életfogytot kapott a magyar buszsofőr skót gyilkosa

Vágólapra másolva!
Az edinburghi felsőbíróság életfogytiglani börtönre ítélte azt a fiatalembert, aki tavaly júniusban Glasgow-ban több késszúrással megölt egy 26 éves magyar buszsofőrt. A 20 éves elkövető és 19 éves társa beismerte tettét.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte kedden az edinburghi felsőbíróság azt a fiatalembert, aki tavaly júniusban Glasgow-ban több késszúrással megölte a 26 éves Sípos István magyar buszsofőrt. A 20 éves James Spence nem sokkal az eset után elismerte tettét.

Az ügy másik vádlottja, a 19 éves Kevin Forsyth szintén bűnösnek vallotta magát maradandó károsodást okozó súlyos testi sértésben. Spence-t és Forsyth-ot Sípos István megölése mellett az öccse sérelmére elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolták, ő 5 év 8 hónapot kapott.

Sípos István, öccse és édesapjuk buszvezetőként dolgoztak Glasgow-ban. Tavaly júniusban az idősebbik testvér születésnapját készültek megünnepelni több ismerős társaságában, és éppen a belvárosba tartó helyi autóbusz megállójában várakoztak, amikor odalépett hozzájuk a most elítélt két fiatal, kábítószeres cigarettát vagy pénzt kérve.

Amikor közölték velük, hogy ilyen cigarettájuk nincs, Spence többször megszúrta Sípos Istvánt, Forsyth pedig az öccsét. István belehalt sérüléseibe, öccsén pedig sebészeti beavatkozást kellett végrehajtani, de néhány nap után elhagyhatta a kórházat. A támadókat a bűncselekmény után néhány órával elfogták.