Vád alá helyezték a révkomáromi pokolgép-ügy gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
A szlovákiai országos rendőr-főkapitányság még hétfőn vád alá helyezte azt a férfit, aki pokolgépet tett a magyar származású Horváth György alkotmánybíró révkomáromi háza közelébe. A nyomozás szerint ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a robbanóanyagot nem az alkotmánybírónak szánták.
Vágólapra másolva!

Vád alá helyezték Szolvákiában azt az 54 éves férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy ő helyezett el nagy mennyiségű robbanóanyagot a magyar származású Horváth György szlovákiai alkotmánybíró révkomáromi portáján. Martin Korch, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön közölte: a gyanúsított, M. Árpád révkomáromi lakos elleni vádemelés még hétfőn megtörtént.

A vizsgálóbíró indítványa alapján a gyanúsított a továbbiakban börtönben várja ki a bíróság ítéletét, és ha bebizonyosodik, hogy ő volt a tettes, akkor háromtól nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Az üggyel kapcsolatosan a rendőrség csak akkor közöl újabb információkat, ha azok már nem veszélyeztetik a nyomozást - jelezte a szóvivő.

A nyomozás szerint ugyanakkor valószínűsíthető, hogy az akár nyolcemeletes épület ledöntéséhez is elegendő robbanóanyagot - semtexet és TNT-t - nem az alkotmánybírónak szánták. Horváth az üggyel kapcsolatban egyelőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott, ezért arról a vádemelés hírének ismeretében sem kívánt nyilatkozni.

A pokolgépet a múlt héten pénteken kora este találták meg a rendőrök. Az esetet követően az azóta megjelent sajtóértesülések arról szóltak, hogy a robbanóanyagot a tágas Duna-parti portán a Horváth veje által üzemeltetett autószerviz és autómosó egyik alkalmazottja helyezte a bokrok alá, vélhetően azzal a szándékkal, hogy leszámoljon egyik kollégájával, akivel - nem tudni, milyen természetű - nézeteltérése volt.