Futballhuligánok randalíroztak Karadzic miatt

Vágólapra másolva!
Negyvenhat ember sérült meg könnyebben kedden késő este a szerb fővárosban a Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető őrizetbe vétele elleni tiltakozó gyűlés után fiatalok és a rendőrség között kirobbant összetűzésekben.
Vágólapra másolva!

A belügyminisztérium közlése szerint 25 rendőr és 19 randalírozó sérült meg, s orvosi ellátásra szorult az RTE spanyol televízió operatőre és a Beta szerb hírügynökség egyik újságírója is.

A karhatalom könnygázt és gumilövedéket vetett be az ellen a bő félszáz futballhuligán ellen, akik a Belgrád központjában tartott nagygyűlésről távozva pirotechnikai eszközöket és köveket hajigáltak a rendőrök felé és kukákat borogattak.

Éjfélre helyreállt a rend - közölte Milorad Veljovic belgrádi rendőrfőparancsnok.

Rendőrségi és hírügynökségi becslések szerint legfeljebb 15 ezer ember vehetett részt a szerb főváros központi terén megtartott, a hágai Nemzetközi Törvényszék által népirtással, háborús és emberiesség elleni bűntettekkel vádolt Karadzic múlt heti őrizetbe vétele elleni tiltakozó megmozduláson. A rendezvény fő szervezője az ellenzéki nacionalista Szerb Radikális Párt volt.