Hat embert mészároltak le egy memphisi házban

Vágólapra másolva!
Négy felnőttet és két gyereket mészároltak le egy memphisi házban, az Egyesült Államok déli részén fekvő Tennessee államban. Három gyereket válságos állapotban szállítottak kórházba.
Vágólapra másolva!

A rendőrség lakossági bejelentés után hétfő este találta meg a holttesteket, három másik gyereket válságos állapotban szállítottak kórházba - jelentette a Commercial Appeal című újság internetes kiadásában. Az újság úgy értesült, hogy az áldozatok többségét lelőtték, és egy gyereket megkéseltek.

A rendőrség egyelőre sem az áldozatok kilétét, sem haláluk okát hivatalosan nem hozta nyilvánosságra, mindössze annyit közölt, hogy többrendbeli emberölés ügyében nyomoz. Azt sem tudni, hogy a gyilkos még szabadlábon, vagy a halottak között van-e.

A sebesült gyerekek közül a legfiatalabb 10 hónapos, a legidősebb hét-, a középső négyéves - mondta Melanie Young, a memphisi tűzoltóság szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek. Sem az áldozatok koráról, sem neméről nem tudott további információkkal szolgálni, a Commercial Appeal azonban rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy a meggyilkolt gyerekek egyike sem töltötte még be 12. életévét.

"Sem a halál okát, sem a gyilkos motivációját nem ismerjük" - mondta Jerry Guin hadnagy, a városi rendőrség illetékese az újságnak. A lap arról számolt be, hogy az éjszaka az egyik sebesült gyerek állapota stabilizálódott, a másik továbbra is válságos, míg a harmadik életveszélyes állapotban van. A kórház szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a család kérésére nem adnak hivatalos tájékoztatást a gyerekek sebesülésének súlyosságáról.

A rendőrséget a család egyik ismerőse értesítette, miután hétfőn este hiába kopogott a ház ajtaján, senki nem nyitott ajtót. A tragédia helyszíne, a kis családi ház Memphis egyik szegény munkásnegyedében található. Az épületet bérbe adta tulajdonosa, aki elmondta, hogy egy férfi és barátnője vette ki az ingatlant egy csecsemővel, és legalább még egy gyerek is velük lakott. Kedves, udvarias embereknek mondta bérlőit, akikkel soha nem volt gondja. Megemlítette ugyanakkor, hogy a férfi rossz viszonyban volt korábbi barátnőjével, többször is tanúja volt indulatos telefon-beszélgetéseiknek.

Az egyik átellenben lakó szomszéd arról számolt be, hogy a házban élő felnőtt férfi időnként lövöldözött az udvaron, többek között a július 4-i függetlenség napján vagy szilveszterkor, egyébként a család magának való volt.