Muszlim hitéről beszélt a bakizó Obama

Vágólapra másolva!
Kellemetlen bakit követett el Barack Obama amerikai elnökjelölt egy televíziós interjúban, ahol véletlenül "muszlim hitéről" beszélt keresztény hite helyett. A politikus épp a vallását firtató rágalmakat ítélte el, amikor a nyelvbotlást elkövette, de a vele beszélgető riporter kiigazítására azonnal javította magát.
Vágólapra másolva!

Azonnal lecsapott Barack Obama amerikai demokrata elnökjelölt nyelvbotlására a jelölt ellentábora, miután Obama vasárnap egy televíziós interjúban azt találta mondani, hogy "a muszlim hitem". "A keresztény hitem" - javította ki először az ABC televízió riportere, majd maga Obama is korrigálta a tévesztést.

Az afro-amerikai Obamát az elnökválasztási kampány során korábban több burkolt támadás érte származása és vallása miatt, konzervatív blogokban sokáig terjedtek olyan híresztelések, hogy muszlim vallású, a Biblia helyett a Koránra esküdött fel a szenátusban, sőt gyerekkorában radikális iszlamista iskolába járt Indonéziában. Stábja ezért külön internetes oldalt nyitott a rosszindulatú pletykák eloszlatására.

Obama az ABC műsorában éppen azt a rágalomhadjáratot ítélte el, amely azt sugallja, hogy muszlim vallású. Kifejtette, "mélyen sérti", hogy a republikánus táborból némelyek azt állítják, ő nem is az valójában, aminek állítja magát a vallás terén.

"Teljesen igaza van, John McCain nem beszélt a muszlim hitemről, teljesen igaza van, nem történt ilyen" - mondta, különbséget téve politikai vetélytársa és a rágalmazók között. Majd, miután a riporter kiigazította, azonnal javított, "a keresztény hitemről". Végül hozzátette: "Szóval azt akarom mondani, ő nem sugallta, hogy muszlim vagyok, és kampányának felső vezetése sem".

Obama elnökké választásának ellenzői azonnal kiragadták az ominózus három szót a szövegkörnyezetből és terjeszteni kezdték e-mailekben, megírták blogokban - számolt be az esetről a The Washington Times.