Négy halálos áldozatot követelt az Ike hurrikán Kubában

Vágólapra másolva!
Négy halálos áldozatot követelt az Ike hurrikán Kuba középső és keleti részén - jelentette a havannai televízió. A szigetországban közel kétmillió embert menekítettek biztonságosnak vélt helyre.
Vágólapra másolva!

A havannai televízió beszámolója szerint két férfit halálos áramütés ért, amikor a karib-tengeri szigetország középső részén fekvő Villa Clara tartományban helyi idő szerint hétfőn a közelgő ítéletidő miatt megpróbálta leszerelni a házuk tetején lévő antennát. Egy férfi halálát a Havannától 530 kilométerre délkeletre fekvő Camaguey városban az okozta, hogy egy vihar által kicsavart fa rádőlt a házára, egy idős nőre pedig ráomlott a háztető.

A szigetországban, ahol hétfőn a lehető legmagasabbra emelték a riadókészültséget, már közel kétmillió embert menekítettek biztonságosnak vélt helyre.

Az egyesült államokbeli Miamiban működő hurrikánfigyelő központ szerint az Ike hétfőn tovább gyengült, immár az ötfokozatú Saffor-Simpson skála legalsó, egyes fokozatába sorolják be. Ez azt jelenti, hogy a forgószél sebessége óránkénti 130 kilométerre csökkent. A hurrikán azonban ismét erőre kaphat, ha a szemnek nevezett központja a Karib-tenger felett marad - figyelmeztetett a központ.