Többé nem indulna Hillary Clinton az elnökségért

Vágólapra másolva!
Semmi esélye annak, hogy 2012-ben újra jelöltesse magát az elnöki posztra - mondta Hillary Clinton kedden a Fox News-nak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

A Fox News keddi interjújában azt a kérdést tették fel Hillary Clintonnak, hogy egy 1-től 10-ig terjedő skálán értékelve mekkora esélyét látja annak, hogy a következő elnökválasztáson, 2012-ben újra jelöltesse magát.

"Gyakorlatilag nulla" - közölte Hilary Clinton. "Nem törekszem semmilyen más pozícióra, mint hogy New York lehető legjobb szenátora legyek. Ott virágozz, ahol elültettek" - tette hozzá.

Felmerült az is, hogy megválasztása esetén Barack Obama esetleg Hilary Clintont jelölné a legfelsőbb bíróság elnöki posztjára. Hilary Clinton azonban ezt is tagadta, szerinte ennek is nulla esélye van. Mint fogalmazott, ez a terület nem is érdekli. Azt is elvetette, hogy a szenátusi többségi frakciót vezesse.

Bill Clinton feleségét 2000-ben választották meg New York állam szenátorává, majd 2006-ban újabb 6 éves periódusra újraválasztották. Indult az elnöki posztért, de végül alulmaradt Barack Obamával szemben.