Vágólapra másolva!
214 illegális bevándorlót fogtak el az olasz Lampedusa szigeténél, a menekülteket gyűjtőtáborba szállították. Hétfőre virradóra Tunisz partjainál elsüllyedt egy illegális bevándorlókat szállító hajó, amelyről csak öten tudtak megmenekülni.
Vágólapra másolva!

214 illegális bevándorlót tartóztattak fel az olasz hatóságok a tengeren Lampedusa szigetének közelében - mondta hétfőn a parti őrség egyik illetékese.

Az illegális bevándorlók között legkevesebb három nő és 20 gyermek van. A hajót egy katonai repülőgép vette észre, majd ezt követően a parti őrség és a vámhivatal naszádjai vették fedélzetükre az utasokat, akiket egy gyűjtőtáborba szállítottak.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint tavaly 31 700 illegális bevándorló érkezett Lampedusára, 75 százalékkal több mint az előző évben.

Hétfőre virradóra Tunisz partjai közelében elsüllyedt egy illegális bevándorlókkal teli bárka: a fedélzetén lévők szintén Olaszország felé indultak volna. A bárkán harmincnál is többen utaztak, és közülük a tunéziai hatóságok szerint csak öten tudtak kiúszni a partra.