Kiszabadult a Pakisztánban elrabolt ENSZ-tisztviselő

Vágólapra másolva!
Kiszabadult az ENSZ-alkalmazott, akit több mint két hónapja raboltak el Pakisztánban. A férfi fáradt, de egészséges. Elrablói korábban egy szakadár csoporthoz tartozó foglyok szabadon bocsátását követelték az életéért cserébe.
Vágólapra másolva!

Visszanyerte szabadságát John Solecki amerikai ENSZ-tisztviselő, akit több mint két hónappal ezelőtt raboltak el Pakisztánban. Az ENSZ-alkalmazottat a tartomány székhelyétől, Kvettától mintegy ötven kilométerre délre engedték el a túszejtők. Solecki fáradt ugyan, de ép és egészséges - közölte a rendőrség. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Párizsban úgy nyilatkozott, hogy nagyon örül Solecki kiszabadulásának, és megköszönte az afgán és a pakisztáni elnöknek, hogy közbenjártak a túsz szabadon engedéséért.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) kvettai kirendeltségének vezetőjét egy titokzatos szakadár csoport, a Beludzsisztáni Egyesült Felszabadítási Front fegyveresei február 2-án rabolták el. Az emberrablók azzal fenyegetőztek, hogy kivégzik túszukat, amennyiben nem nyeri vissza szabadságát 1100 beludzs etnikumú ember, akiket állítólag a pakisztáni hatóságok tartanak fogva. Beludzsisztán tartomány az afgán határ közelében fekszik. A nyersanyagokban gazdag területen élő fegyveres csoportok autonómiát követelnek, valamint nagyobb részesedést a területen kitermelt ásványkincsekből.