Legalább 12 kínai bányász halt meg dinamitrobbanásban

Vágólapra másolva!
Dinamittal szikált robbantottak kínai bányászok, és a detonációban tizenketten életüket vesztették. Az áldozatok száma még nőhet. A mentőcsapatoknak óvatosnak kell lenni, mert valószínűleg nem robbant fel az összes dinamit a mélyben.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tizenkét bányász életét vesztette egy északnyugat-kínai szénbányában bekövetkezett robbanásban - közölte a helyi kormányzat csütörtökön. A baleset a Ninghszia-Huj autonóm területhez tartozó Sicujsan bányájában történt. Helyi idő szerint délelőtt még két bányászt kerestek, hetet kórházban ápoltak, közülük egyet súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

Vej Li-jang, a térségi munkafelügyeleti hivatal vezetője elmondta, hogy a 22 bányász éppen dinamitot használt a sziklák robbantásához, amikor szerdán késő este bekövetkezett a tragédia. Csak egy bányász maradt sértetlen. Négy ember azonnal meghalt, négy a kórházban. További négy holttestre ma délelőtt találtak rá.

A mentők 150 méteres körzetben keresik az eltűnteket, de rendkívüli elővigyázatossággal, mivel a föld alatt lévő dinamit egy része nem robbant fel. A térségi kormányzat megkezdte a baleset körülményeinek felderítését.

Tavaly októberben ugyanebben a bányában hasonló baleset történt. Akkor 16-an vesztették életüket, és 48-an sérültek meg. A bányát üzemeltető Tafeng cég Kína egyik legnagyobb bányaipari vállalatának, a Senhua csoportnak a tulajdona.