Lezártak egy kínai buddhista kolostort aktivisták szerint

Vágólapra másolva!
Fegyveres kínai rendőrök vettek körbe egy buddhista kolostort, miután a szerzetesek felvonuláson tiltakoztak Tibet kínai elnyomása ellen - közölték Tibet függetlenségéért küzdő nemzetközi csoportok.
Vágólapra másolva!

A kínai rendfenntartó erők körülzártak egy buddhista kolostort, miután az ottani szerzetesek felvonulást tartottak, tiltakozásul a tibetiek kínai elnyomása ellen - közölték Tibet függetlenségért küzdő szervezetek aktivistái. Az International Campaign for Tibet nevű amerikai központú csoport szerint fegyveres rendőrök vették körbe a kolostort, amely most feltehetően zár alatt van.

A rendőri intézkedés vasárnap történt a Tibettel szomszédos Szecsuan (Sichuan) tartományban, Apa (Aba) körzetben, ott, ahol két nappal korábban egy szerzetes felgyújtotta magát. A térségben feszült a helyzet a Kína-ellenes tibeti felkelés ötvenedik évfordulójának közeledtével.

Tibetnek függetlenséget követelő amerikai székhelyű szervezetek szerint több száz buddhista szerzetes tartott tiltakozó felvonulást, mert a hatóságok megtiltották nekik az imádkozást a tibeti buddhizmus egyik legjelentősebb ünnepe, a Monlam idején. A demonstráció után a szerzetesek visszatértek a kolostorba, és az épületet ezután katonák és rendőrök körülzárták.