Felvonulók közé rohant egy autó Németországban

Vágólapra másolva!
Egy lövészünnepély résztvevői közé rohant egy személyautó vasárnap délután a nyugat-németországi Menden városban. Az idős sofőr valószínűleg rosszul lett a volán mögött. Három ember meghalt, több tucatnyi megsérült a balesetben.
Vágólapra másolva!

Az esős időjárás ellenére nagyon sokan elmentek a németországi Menden városban, a St. Hubertus Menden-Nord lövészegyesület fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett utcai ünnepségre. Az utcákon vonuló tömeg éppen a fesztivál fő helyszínére, a dísztérre érkezett, amikor egy sötét színű Mercedes az emberek közé rohant.

Hárman meghaltak, és több mint negyvenen megsebesültek, a sérültek közül hat állapota súlyos, egyiküké életveszélyes. A tömegben pánik tört ki, többekkel pszichológusok foglalkoznak.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a szándékosság valószínűleg kizárható. A Mercedest egy idős, 80 év körüli férfi vezette, ő is megsérült a balesetben, kórházban ápolják. A schwitteni lövészegyesület vezetője szerint lehetséges, hogy szívrohamot kapott a sofőr, és emiatt vesztette el az uralmát a gépkocsi felett.