Leterítette a jegesmedvét a jégtáblán elsodródott fiú

2009.11.10. 18:59

Egy inuit fiatalember vadászni indult társával, hómobilja elromlott, elindult segítségért, de elsodródott egy jégtáblán, és még egy jegesmedvével is meg kellett küzdenie. Végül ejtőernyősök mentették ki a 17 éves fiút, aki megúszta fagyási sérülésekkel, és a medvét is leterítette.

Egy kanadai fiatalt kellett kimenteni a jeges Hudson-öbölből kedden, miután egy jégtáblán elsodródott a partoktól. A 17 éves inuit fiút úgy mentették ki, hogy ejtőernyősök landoltak mellette a 15 méter átmérőjű úszó táblán. Mellette ott feküdt egy jegesmedve teteme. A mentőcsapat szerint valószínűleg a fiú lőhette le a nőstény medvét.

Jean Pierre Sharp, a mentőcsapatok vezetője azt mondta, hogy a fiú 67 éves nagybátyjával vadászott, amikor elromlott egyikük hómobilja. A fiú indult el segítséget hívni, de leszakadt a jégtábla, amin éppen állt. Hamar elsodródott, és kénytelen volt a -20 fokos éjszakát a táblán tölteni.

Később bejelentették a két ember eltűnését, így megindulhatott a keresésük. Az idősebb férfit kihűlt állapotban, de még életben találták meg nem messze a hómobiloktól. A fiút egész nap keresték, de nem találták, ezért leállították keresését.

Hétfőn reggel vették észre a sodródó jégtáblát 7 kilométerre a partoktól. Addigra 45 kilométert úszott a táblán a fiatalember. Egy Hercules típusú szállítórepülőből ugrottak ki hozzá a hadsereg ejtőernyősei, majd segítségükkel sikerült a partra jutnia. Az inuit fiút a közeli Coral Harbourba szállították, ahol fagyási sérülésekkel kezelik őt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK