Erős turbulenciába került egy Rióból Párizsba tartó Air France-gép

Vágólapra másolva!
A júniusival azonos légitársaság azonos járatának azonos típusú gépe került turbulenciába és süllyedt 1700 métert az Atlanti-óceán fölött. Akkor az Air France  Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata 228 emberrel a fedélzetén az óceánba zuhant. A mostani repülőgép Párizsban szerencsésen földet ért, az okokat vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Hat hónappal azután, hogy 228 utassal a fedélzetén lezuhant egy Rio de Janeiro és Párizs között közlekedő Air France gép, a társaság egy újabb gépe került erős turbulanciába. Az eset ugyanabban a zónában, ugyanazzal a repülőgéptípussal, hasonló időpontban és azonos légitársasággal történt. A november 29-i járat 203 utasa és személyzete végül épségben megérkeztek Párizsba - írta a Le Figaro című lap online kiadása szerda este.

A lap szerint az Airbus A330 rövid idő alatt 1700 métert veszített a repülési magasságából, szemben a megszokott százméteres süllyedéssel. Az egyik utas az interneten azt írta, hogy szerinte a gép fölött elvesztették az uralmat, a legénység pánikolni kezdett.

Szemben a június 1-i gép esetével most nem voltak eljegesedve a sebességmérő szondái - írja a lap. Az estet vizsgálják, az Air France a lapnak megerősítette a hírt.

Június elsején az Atlanti-óceán felett eltűnt az Air France Rio de Janieróból Párizsba tartó járata. Az A300 típusú Airbus gép fedélzetén 228 ember tartózkodott- köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar -, senki nem élte túl a katasztrófát.