Fára menekülve élte túl az árvizet két gyerek Mexikóban

Vágólapra másolva!
Egy fa tetején élte túl az árvízet két kislány Észak-Mexikóban. Családjuk autóval próbált menekülni, elsodorta őket az ár.
Vágólapra másolva!

Két kislányt találtak az észak-mexikói árvíz túlélői után kutató mentőcsapatok egy fa lombkoronájában. A kilenc és tíz éves gyerekeket az áradás űzte fel a fára, ahol elmondásuk szerint majdnem négy napot töltöttek étlen-szomjan - írja a BBC. A kislányokat a folyó túlpartján sátrat verő halászok fedezték fel, ők értesítették a mentőket.

A két gyereket kórházba vitték, ahol rovarcsípések és kiszáradás miatt kezelik őket. Az orvosuk szerint még mindig a történtek hatása alatt vannak, de állapotuk kielégítő.

A helyi rendőrség szerint a gyerekek szülei vízbe fulladtak. A lányok azt mondták a hatóságoknak, hogy utoljára hétfőn látták a szüleiket. Úgy tűnt, apjuk megpróbált a család autójával átjutni a hídon a Pilon folyó túlpartjára, de az útról a megáradt folyóba zuhant. A kocsit, benne a szüleikkel és két testvérükkel, elsodorta az ár. A helyi rendőrség szóvivője szerint a lányok 15 éves testvérét még mindig keresik. "Reméljük, épségben megtaláljuk" - mondta. A hatóságok szerint a megáradt folyóban már több holttestet találtak, de még egy embert sem azonosítottak.

A Mexikón végigsöprő Alex hurrikán hatalmas pusztítást végzett az ország északi részében, közel az Egyesült Államok határához. A helyi esőzések és erős áradások legalább négy embert megöltek az elmúlt két hétben, és ezreket tett földönfutóvá a trópusi vihar.