Vágólapra másolva!
Erős földrengés rázta meg hétfő hajnalban Törökország keleti részét. A földmozgásnak legalább 41 halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Legalább 41 ember meghalt, amikor erőteljes földrengés rázta meg hétfő hajnalban Törökország keleti részét. A Richter-skála szerint 6-os erősségű földmozgás Elazig tartományban tört ki helyi idő szerint hajnali fél öt körül (közép-európai idő szerint fél négykor).

A természeti csapás, amelyet legalább 30 utórengés követett, többek között Okcular, Yukari Kanatli és Kayali falvakban követelt emberéleteket a tartomány kormányzója szerint. Előző kettőben a házak többsége összedőlt. Több mint száz embert kellett kórházba vinni sérülésekkel.

A falvakban több kőből vagy vályogból épített ház, mecset és minaret dőlt össze, a betonépületekben azonban nem keletkezett jelentős kár. A helyszínre mentőcsapatok indultak, hogy segítsenek a romok alatt rekedtek kimentését.

Törökországban gyakoriak a földrengések, az ország nagy része ugyanis az észak-anatóliai törésvonal felett fekszik. E mellett pattant ki az utóbbi évek legpusztítóbb fölrengése is 1999-ben Izmitnél, amelyben 17 ezer ember vesztette életét.