Beperelik a 140 kilós nő hamvasztását megtagadó francia krematóriumot

Vágólapra másolva!
Pert indít egy 63 éves korában elhunyt, 140 kilós nő családja egy francia krematórium ellen, mert az nem akarta vállalni a holttest hamvasztását, mondván, nem férne be az égetőbe. A család diszkrimináció miatt indít pert.
Vágólapra másolva!

Beperel egy franciaországi krematóriumot egy 63 éves, szombaton elhunyt nő családja, mert az nem akarta vállalni a holttest hamvasztását. A meghalt nő 140 kilót nyomott, a krematórium arra hivatkozva utasította el a hamvasztást, hogy a holttest 5 centiméterrel szélesebb a kelleténél, ezért nem férne be az égetőbe - írja a brit Daily Telegraph.

A nő szombaton kapott szívrohamot a Bordeaux melletti Merignac-ban. A helyi krematórium után a szomszédos francia városok krematóriumai is elutasították a család hamvasztásra irányuló kérelmét. A csaknem egy méter széle test hamvesztását végül egy Toulouse-i krematórium vállalta el.

Az elhunyt férje kártérítést követel a helyi krematóriumtól. "Elképesztő, ami történt. Egész életében piszkálták a súlya miatt, és most ugyanez történik halálában is" - nyilatkozta. A Merignec-i krematórium vezetője, Jean-Claude Oruezabal viszont tagadta a diszkrimináció vádját. "Minden kérést teljesítünk, de ebben az esetben egyszerűen nem tudjuk megoldani a problémát" - fogalmazott a Daily Telegraph szerint.