Irakban képezték ki a stockholmi öngyilkos merénylőt

Vágólapra másolva!
Irakban kapott leckéket bombakészítésből az a férfi, aki decemberben hajtott végre öngyilkos merényletet a svéd fővárosban - mondta el az iraki terrorelhárítás vezetője egy arab hírtelevíziónak adott interjúban.
Vágólapra másolva!

Irakban tanulta meg a bombakészítés alapjait az az iraki származású svéd férfi, aki decemberben hajtott végre öngyilkos merényletet Stockholmban - mondta el egy arab televíziónak adott interjújában az iraki terrorelhárítás vezetője. Taimour Abdulwahab december 11-én robbantotta fel magát Svédországban, a támadásnak két sérültje volt.

Dhai Kanani tábornok a televíziónak adott interjúja szerint Abdulwahab három hónapos kiképzést kapott az Irak északi részén található Moszul városában, ahol bombakészítésre tanították. Khanani elmondta azt is, hogy az erről szóló információt egy elfogott iszlamista harcosból szedték ki, és egyben figyelmeztették az amerikai hírszerzést egy várható támadásról.

A decemberben öngyilkos merényletet végrehajtó férfi 1981-ben Irakban született és 1992-ben kapta meg a svéd állampolgárságot, miután szüleivel elmenekült Irakból.