Szervezett bűnözőkkel játszhatott össze egy volt bécsi főnyomozó

Vágólapra másolva!
Szervezett bűnözői körökkel való összejátszással vádolnak egy volt bécsi főnyomozót egy hétfőn kezdődött perben.
Vágólapra másolva!

Tanúvallomásokat semmisített meg és tanúkat félemlített meg egy gyilkossági ügyben a gyanú szerint egy volt bécsi főnyomozó, akinek pere hétfőn kezdődött meg Bécsben. Az 53 éves Franz P. a vád szerint a bécsi alvilág egyik vezető figuráját védte meg nem engedett eszközökkel egy gyilkossági ügyben.

A nyomozót még 2007-ben függesztették fel az állásából, miután olyan fényképek kerültek nyilvánosságra, amelyeken ő látható a bécsi vöröslámpás negyed egy másik ismert alakjának házasságkötésén. A férfi, Dragan J. - más néven Repic, a "Copfos" - és a rendőr között állítólag baráti viszony volt.

A vádlott azt állítja, hogy Repic csak az informátora volt, és ezért tartott fenn vele kapcsolatot. A vádirat szerint a nyomozó "megdöbbentő hálózatot működtetett", amely "éjjel-nappal rendelkezésére állt" Repicnek rendőrségi információkkal.

A per kilencrendbeli hivatali visszaélés, hamis tanúzás, hamis tanúzásra való felbujtás, zsarolás és csalás címén folyik. A felfüggesztett rendőrnyomozót öt év börtönbüntetés fenyegeti.