A bárban találták meg a volgai hajóbaleset legtöbb áldozatát

Vágólapra másolva!
Eddig ötvenhárom holttestet hoztak a felszínre a Volgán szerencsétlenül járt Bulgária nevű hajóból, egy holttest a víz felszínén úszott. A hajón több mint ötven gyerek utazott, legtöbbjüket a játékszobában érte a katasztrófa.
Vágólapra másolva!

Az orosz hírügynökség hétfő késő délutáni jelentése szerint ötvenhárom holttestet hoztak felszínre a Volgán, pontosabban a Kujbisevi víztárolón vasárnap szerencsétlenül Bulgária nevű hajóból. A halottak száma nem végleges adatok szerint 54, egy holttest a víz felszínén úszott.

Nagyobb létszámban áldozatokra a hajófenékben lévő bárban és étteremben bukkantak. A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint minden bizonnyal rendezvényeket tartottak a két helyiségben. A Bulgárián több mint 50 gyerek utazott, legtöbbjüket a játékszobában érte a katasztrófa.

A mentés egész éjszaka tartott, először kívülről végigkopogtatták a hajótestet, de válasz nem érkezett. A környező kórházakban tizenöt embert ápolnak, további huszonhárom fő szorult orvosi segítségre, de már hazamehetett. A még kórházban lévők zúzódásokat és csonttöréseket szenvedtek. A regisztrált utasok száma 148 volt, az utasokat 33 fős - más adatok szerint 37 fős - legénység szolgálta ki.

A Bulgária felborult és rövid idő alatt elsüllyedt, amikor egy viharban éles fordulatot hajtott végre a víztározón. A Kujbisevi víztározót a Zsiguli vízi erőmű építésével alakították ki az 1950-es években, és a mai napig Európa legnagyobb víztározójának számít.

Dmitrij Medvegyev államfő keddre nemzeti gyásznapot hirdetett a hajó katasztrófája miatt. Az ügyészség közlése szerint az ellenőrzések kiderítették: a több mint 56 éve szolgáló Bulgária hajó legutóbb 30 éve esett át nagyjavításon, baloldali motorja az induláskor hibás volt, a járművön legalább 50 fővel többen tartózkodtak a megengedettnél.