Kairóba szállítják bírósági tárgyalására Hoszni Mubarakot

Vágólapra másolva!
Megfelelő egészségi állapotban van a hatóságok szerint, ezért Kairóba szállítják bírósági tárgyalására Hoszni Mubarakot. Mubarak orvosa szerint depressziós, és nem eszik, tárgyalása augusztus 3-án kezdődik, a vád korrupció és a februári felkelésben meghalt közel 900 tüntető megölésének elrendelése.
Vágólapra másolva!

Bírósági tárgyalására Kairóba szállítják Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, akit korrupcióval és a februári 18 napos felkelés idején meghalt csaknem 900 tüntető meggyilkolásának elrendelésével vádolnak - jelentette be csütörtökön az igazságügyi miniszter helyettese.

Korábban olyan hírek terjedtek el, hogy romlik Mubarak egészségi állapota, és az augusztus 3-ra kitűzött tárgyalást elhalasztják, vagy a vörös-tengeri Sarm-es-Sejkben tartják meg, ahol a volt elnököt kezelik.

Szerdán az egyiptomi egészségügyi miniszter azt mondta: Mubarak elég egészséges ahhoz, hogy szállítható legyen. Orvosa, Assam Azzam ekkor arról beszélt, hogy a megbuktatott egyiptomi elnök négy napja visszautasítja az ételt. Orvosa szerint Mubarak teljesen legyengült, és több kilót fogyott, valamint depressziótól szenved.

Assam Azzam szerint Mubarak csak akkor vesz magához folyadékot, ha felesége, vagy kezelőorvosai ráprancsolnak. A legnagyobb fenyegetést azonban az egykori elnök egészségére Azzam szerint a mély depresszió jelenti.