Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Harminckét újabb áldozata van a drogháborúnak a Mexikói-öbölben

Vágólapra másolva!
Három különböző helyszínen összesen harminckét ember holttestére találtak a rendőrök Mexikó déli részén. A meggyilkolt áldozatokra két nappal az után találtak rá, hogy a kormány bejelentette, különleges rendőri és katonai erőket vezényel a Mexikói-öböl partján fekvő Veracruz szövetségi államba a drogháború elleni küzdelem részeként.
Vágólapra másolva!

Harminckét ember holttestére bukkantak a hatóságok csütörtökön a Mexikó délkeleti részén fekvő Veracruz város külterületén, három különböző helyen - számolt be internetes oldalán a Reuters nemzetközi hírügynökség.

A meggyilkolt emberekre két nappal az után találtak rá, hogy a kormány bejelentette, hogy különleges rendőri és katonai erőket vezényel a Mexikói-öböl partján fekvő Veracruz szövetségi államba. Húsz holttestet egy olyan házban találtak meg, amelyről a haditengerészeti hírszerzéstől értesültek a rendőrök - írta a Reuters.

A Golfo és a Los Zetas drogkartellek már egy éve véres háborút vívnak a Veracruz kábítószerpiaca feletti ellenőrzésért. Mexikóban több mint 44 ezer ember halt meg a drogháború miatt az óta, hogy Felipe Calderón államfő a hadsereg bevonásával 2006-ban átfogó hadjáratot indított a drogkartellek felszámolására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről