Szellemváros Brisbane, 20 ezer házat önthet el az áradat

Vágólapra másolva!
Elérte a pusztító árvíz az ausztráliai Brisbane városát, a peremkerületekből evakuálták a lakókat. Ausztrália harmadik legnagyobb városában a hatóságok szerint 20 ezer ház kerülhet víz alá.
Vágólapra másolva!

Szellemvároshoz hasonlít az ausztráliai Brisbane, miután a várost kettészelő folyó kilépett a medréből, és elöntötte a város több részét. A peremkerületekből ezreket evakuáltak, az áramot több kerületben kikapcsolták. A hatóságok szerint 20 ezer házat önthet el a víz, a helyieket arra kérték, hogy tartalékoljanak ivóvizet és élelmiszert, az üzletek árukészleteinek nagy részét már felvásárolták. A cunamihoz hasonló árhullám 3 irányból is támadja a kétmilliós várost, a Brisbane-ben élő magyarokkal készült beszámolónkat itt olvashatja.

Az ausztráliai áradásoknak csak Queenslandben már 12 halottja van a BBC jelentése szerint, az eltűntek számáról eltérőek a hírek, reggel 90 embert kerestek, a legutóbbi jelentések 50 eltűntről szólnak. Az eső ugyan már alábbhagyott, de elhúzódó áradásra számítanak, a Brisbane-folyó 5,5 méterrel tetőzött, és a városon átrobogó folyó rengeteg hordalékot visz magával, a hatalmas áradat csónakokat, kocsikat sodort el. Brisbane-ben két menedékközpontot hoztak létre, azokba több mint 6 ezer embert várnak.