Rendőröket megvesztegető újságírókat vettek őrizetbe Londonban

Vágólapra másolva!
A Sun című bulvárlap három szerkesztőjét és egy riporterét azzal gyanúsítják, hogy pénzért vettek meg sztorikat a rendőröktől. Egy londoni rendőrt is elkaptak.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a Sun című bulvárlap négy újságíróját szombaton reggel - közölte a brit rendőrség. Házkutatást tartottak az elfogott szerkesztők lakásán és a lapot kiadó News International székházában is. Az újságírókat vesztegetéssel gyanúsítják, rendőröknek fizettek azért, hogy jó sztorikat kapjanak. A rendőrség letartóztatott egy 29 éves rendőrt is, őt a munkahelyén, egy London belvárosában található rendőrőrsön fogták el.

A Sunt kiadó News International tavaly súlyos botrányba keveredett: egyik lapjuk, a News of the World telefonok ezreit hallgatta le, hogy információhoz jussanak. Amikor kiderült, hogy az újságírók egy meggyilkolt tizenéves telefonját is lehallgatták, a kiadó megszüntette az 168 éves lapot. A rendőrség a lehallagatási ügyek mellett azt is vizsgálni kezdte, milyen módszerekkel jutottak még információhoz az újságírók, így szereztek olyan dokumentumokat, amelyek arra engedtek következtetni, hogy a News International újságírói rendőröket fizettek le információért. A News International közleménye szerint a cég vezetői információkkal segítették a rendőrök nyomozását.