Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Elkapták a Tokióból megszökött pingvint

Vágólapra másolva!
Túlélte a két hónapos kalandot, és még a súlyából sem vesztett az a pingvin, amely még márciusban szökött meg egy tokiói állatkertből. A Humboldt-pingvinek eredetileg Dél-Amerika partjainál honosak, de a csütörtökön befogott madár sikeresen megélt Japánban is.
Vágólapra másolva!

Több mint két hónap után befogták azt a fiatal pingvint, amely egy japán akváriumból szökött meg, majd szabadon élt a Tokiói-öbölbe torkolló folyó vizében - írja a BBC. A körülbelül egyéves Humboldt-pingvint - amelynek nincs neve, csak 337-esként ismert -többször látták úszkálni a folyótorkolatban, de az állatkert már lemondott arról, hogy sikerül befogni.

Csütörtök este azonban ismét feltűnt, és az állatkert két gondozójának sikerült elkapnia a folyóparton - mondta a BBC-nek a Tokyo Sea Life Park szóvivője, aki szerint az állat egészségesnek tűnik, még súlyából sem veszített a két hónapos kaland során. "Megkönnyebbültem, hogy élve visszatért hozzánk" - mondta a Kyodo hírügynökségnek Szakamoto Kazuhiro, a park alelnöke.

Forrás: AFP/Tokiói Tengeriélet Park
A 337-es pingvin, itt még szabadon

A vadon élő Humboldt-pingvinek nagy része Chile és Peru csendes-óceáni partvidékén és szigetein fordul elő, zömmel a trópusi éghajlati övben. Számuk az utóbbi időben jelentősen visszaesett, egyrészt az óceán vizének melegedése, másrészt az élelem mennyiségének csökkenése miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről