Aprólékosan megtervezte a lövöldözést a denveri ámokfutó

Vágólapra másolva!
Ennek ellenére a Batman-film alatt lövöldöző orvostanhallgató egyik pisztolya a támadás közben csődöt mondott, így fegyvert kellett cserélnie.
Vágólapra másolva!

Tudósnak készült, és orvosi képzésre járt a rendőrség szerint a coloradói mészárlás gyanúsítottja, és saját kezűleg szerelte a fegyvereket, amelyekkel lövöldözni kezdett a Batman-film vetítése alatt a denveri Aurora moziban.

A Guardian című brit lap az amerikai rendőrség beszámolója alapján azt írja, hogy a gyilkossággal gyanúsított James Holmes jó előre megtervezte és kiszámította a támadást. A rendőrség mindezt arra alapozza, hogy a férfi lakásán több tucat bombát találtak, és az is kiderült, hogy a férfi az internetről rendelt magának fegyvereket.

Annak ellenére, hogy Holmes jó előre kitervelte a merényletet, hiba csúszott a számításaiba, ugyanis az egyik pisztolya csődöt mondott, így a támadás közben fegyvert kellett cserélnie - közölte egy szövetségi nyomozó. A neve elhallgatását kérő rendőr azt mondta, hogy az Aurora moziban talált, tönkrement fegyver olyan nagy kapacitású volt, amely egy perc alatt 50-60 töltény kilövésére is képes.

A rendőrség szombaton majdnem egynapnyi próbálkozás és egy irányított robbantás után jutott be az ámokfutó lakásába, ahol több bombacsapdát, robbanószert és egyéb gyúlékony anyagot találtak. A Batman-film alatti mészárlással gyanúsított James Holmes legalább négy hónapja készülhetett az ámokfutásra, a rendőrség szerint legalábbis erre utalnak azok a postai küldemények, amelyeket a férfi lakásán találtak.

Az ámokfutó, a 24 éves James Holmes közép-európai idő szerint péntek reggel válogatás nélkül lövöldözni kezdett a Colorado állambeli Denver elővárosában, a több mint 100 ezer lakosú Aurorában egy multiplex moziban, az új Batman-film vetítésén. Tizenkét embert - köztük egy hatéves gyereket - megölt, 58 másikat megsebesített.