Negyven év után került meg az ellopott autó

, Le Mans 1955, Austin-Healey 100 gyártmányú autó, egy árverésen
Vágólapra másolva!
Az eBayen szúrta ki 42 éve ellopott autóját egy amerikai férfi. A visszakapott jármű veteránként eredeti vételára sokszorosát éri.
Vágólapra másolva!

A 66 éves, jelenleg Texasban élő Robert Russell egy online árverésen látta meg az 1967-ben gyártott, Austin-Healey márkájú kocsit, és a megadott azonosító szám ellenőrzése után lett biztos benne, hogy az ő 1970-ben ellopott autójáról van szó - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala, az AP hírügynökségre hivatkozva.

Forrás: AFP/Carl Court

A hirdetés feladója, egy Los Angeles-i autókereskedés, azt állította, hogy egy olyan férfitól vásárolta a kocsit, aki szerint az 1970 óta a családja birtokában volt. A kaliforniai hatóságok Russell igényének ellenőrzése után már vissza is juttatták hozzá a járművet.

Russell saját bevallása szerint annak idején 3000 dollárért vette a kocsit, mely ma nagyjából 23 ezer dollárt ér. A Wikipedia szerint az Austin-Healeyket - összesen négy típust - 1952-től 1972-ig gyártották Nagy-Britanniában. Érdekes módon tavaly ugyancsak 42 év után került elő egy garázsból egy 1969 óta használaton kívüli, korábban versenyautóként szolgáló példány.