Bombát találtak az utca közepén Koppenhágában

Vágólapra másolva!
Robbanóanyaggal teli táskát találtak a dán fővárosban, egy utca közepén. A rendőrség lezárta a környéket, és kiürítette a környező házakat. Miután a tűzszerészek megállapították, hogy a bomba nincs élesítve, elszállították, az ügyben pedig nyomozást indítottak. 
Vágólapra másolva!

Robbanóanyaggal teli táskát találtak hétfőn kora reggel a dán fővárosban, Koppenhágában - közölte a helyi rendőrség. A Sydhavn kerületben, Koppenhága déli iparnegyedében talált csomag körül a rendőrség lezárta az utcát, a környező épületeket pedig kiürítették.

A Copenhagen Post című dán lap internetes kiadása szerint a robbanóanyaggal teli táskát egy járókelő találta meg kora hajnalban, a rendőrségre nem sokkal hajnali fél 6 után érkezett a bejelentés. A csomaghoz bombakereső kutyákat és katonai tűzszerészeket hívtak. Mint kiderült, a robbanószer nem volt élesítve, így nem tudott volna magától robbanni: a Copenhagen Post szerint a rendőrség közölte, hogy bár jelentős mennyiségű robbanóanyagról volt szó, emberek egy pillanatra sem voltak veszélyben.

A dán tűzszerészek egy robbanásbiztos konténerben elszállították a robbanószert. Miután ellenőrizték, hogy az utcában nincs több robbanóanyag elrejtve, nem sokkal reggel 8 után újra megnyitották azt a forgalom előtt. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy hogyan került katonai robbanószer egy utca közepére a dán főváros déli ipari negyedében.

"Szakértők vizsgálják a feltehetően katonai eredetű robbanóanyagot tartalmazó táskát, a rendőrség pedig megpróbálja kideríteni, hogyan kerülhetett egy koppenhágai utca közepére" - mondta Henrik Jakobsen rendőrfőkapitány-helyettes. Dánia több fegyveres támadási kísérletet hárított el, amióta a Jyllands-Posten című napilap 2005-ben közölte a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat.