Magyar milliárdos vette célba Obamát

Vágólapra másolva!
Több millió dollárt készül hirdetésekre költeni egy magyarországi születésű milliárdos. Thomas Peterffy a szocializmus ellen és a republikánusok mellett érvel. Az elmúlt években is nagy összegekkel támogatta a republikánusokat.
Vágólapra másolva!

A szocializmus veszélyeire figyelmeztetnek a magyarországi születésű amerikai milliárdos, Thomas Peterffy televíziós és online hirdetései, amelyben arra biztatja az amerikaiakat, hogy jövő hónapban szavazzanak a republikánusokra.

A kisfilmben Peterffy felidézi a gyerekkorát a szocializmus idejéből, és arról beszél, hogy a magyarok egyre szegényebbek lettek, majd ugyanezt a jelenséget véli felfedezni az Egyesült Államokban is. Peterffy figyelmeztet arra, hogy választott hazája lejtőre kerülhet, és kijelenti, hogy a szocializmusban nemcsak a gazdagok, hanem a szegények is szegényebbek lesznek, és az embereket nem érdekli, hogy igazán keményen dolgozzanak.

A hirdetésben egyszer sem hangzik el Barack Obama elnök vagy a republikánus elnökjelölt, Mitt Romney neve, de a Fox News szerint nyilvánvaló, hogy a célpont Obama, akit a republikánusok gyakran vádolnak azzal, hogy a gazdagokat támadja. A tévécsatorna internetes oldala megjegyzi, hogy Peterffy milliókat készül tévéreklámokra költeni közvetlenül a választások napja előtt.

Thomas Peterffy vagyona a Forbes becslése szerint 4,6 milliárd dollár. Az elmúlt években több republikánus jelöltet is támogatott, és tavaly több mint hatvanezer dollárt adományozott a Republikánus Pártnak. Peterffy 1944-ben született Magyarországon, 1965-ben vándorolt ki az Egyesült Államokba, Greenwichben, Connecticut államban él.