Már 28-an haltak bele a cseh alkoholba

Vágólapra másolva!
Huszonnyolcra emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban. Bár a pancsolókat már letartóztatták, az országban még több ezer liter mérgezett szeszes ital van forgalomban.
Vágólapra másolva!

A laboratóriumi vizsgálatok szerint bebizonyosodott, hogy a múlt csütörtökön Borsice u Blatnice településen halva talált férfi is a csehországi metil-alkohol-mérgezés áldozata - közölte Jana Macalíková dél-morvaországi rendőrségi szóvivő. A házban több üveg tömény szeszt találtak, de azt egyelőre nem tudják, honnan jutott hozzájuk a férfi.

"Ez az eset is azt bizonyítja, továbbra is komolyan kell venni azt a figyelmeztetést, hogy senki ne igyon ellenőrizetlen forrásból származó alkoholt" - jelentette ki a szóvivő.

A cseh hatóságok már több esetben felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy bár a mérgező anyagokat gyártó személyeket sikerült letartóztatni, az országban továbbra is még több ezer liter mérgezett szeszes ital van forgalomban. Néhány személyt súlyos állapotban továbbra is kórházban kezelnek, és újabb mérgezések is előfordultak.