Aranybányákból szabadították ki az afrikai rabszolgagyerekeket

Vágólapra másolva!
Burkina Faso történelmének legnagyobb rendőrségi akciójában nemzetközi segítséggel mentettek meg mintegy 400 gyereket, akiket rabszolgaként dolgoztattak aranybányák keskeny járataiban.
Vágólapra másolva!

Csaknem négyszáz elrabolt és rabszolgasorban tartott gyereket szabadítottak ki a nyugat-afrikai Burkina Faso aranybányáiból egy nemzetközi akció során - közölte pénteken a SAPA dél-afrikai hírügynökség. A gyerekeket az Interpol irányításával lebonyolított rendőrségi akció mentette meg, a razziák során 73 embert tartóztattak le emberkereskedelem gyanújával.

Ez volt a nyugat-afrikai ország történelmének legnagyobb rendőrségi akciója. A kiszabadított gyerekeket nevelőotthonokban helyezték el, és a hatóságok most hozzálátnak a szüleik felkutatásához.

Az Interpol szerint a gyerekeket több nyugat-afrikai országból hurcolták Burkina Fasóba, ahol aranybányákban dolgoztatták őket szélsőséges körülmények között, szűk és levegőtlen vájatokban, néhol hetven méter mélyen. Pénzt nem kaptak érte, és iskolába se járhattak. Az elrabolt gyerekek többsége fiú, a legfiatalabb közülük hatéves.