Csecsemőket árult Csecsenföldön, de elfogták

Vágólapra másolva!
Orosz nyomozók csecsemőkre szakosodott emberkereskedői hálózatot számoltak fel az észak-kaukázusi régióban - jelentette be a moszkvai nyomozó testület csütörtökön. Egy nyugdíjas asszony Csecsenföldön éppen egy nyomozónak próbált meg eladni egy újszülöttet majdnem négymillió forintnak megfelelő összegért.
Vágólapra másolva!

Az orosz rendőrök őrizetbe vettek egy 62 éves asszonyt Csecsenföld fővárosában, amikor megpróbált eladni egy újszülött kisfiút 550 ezer rubelért (3,85 millió forint) egy érdeklődőnek, aki történetesen civil ruhás nyomozó volt.

A nyugdíjas nő már egy másik alkalommal is üzletelt az idén - akkor is egy civilbe öltözött rendőrnek adott el egy másfél esztendős kislányt. A hatóság honlapjára feltett közlemény szerint az üggyel összefüggésben őrizetbe vettek egy bábát a szomszédos Dagesztánban.

Az Interfax hírügynökség hivatalos forrást idézve arról számolt be, hogy a 62 éves asszony a hálózat más tagjaitól kapta az újszülött kisfiút, akit magával vitt Csecsenföldre, hogy ott eladja.

Az orosz média szerint a banda 12 tagból áll. Néhányan közülük egy dagesztáni kórházban dolgoznak, és ott jutottak a csecsemőkhöz, akiket oroszoknak vagy külföldieknek próbáltak eladni.