Kasztrálhatják az orosz pedofilokat

Vágólapra másolva!
Egy, az orosz parlament alsóházában kedden elfogadott törvény szerint a jövőben vegyi úton kasztrálhatják a pedofília miatt elítélteket; akik vállalják a kasztrációt, hamarabb szabadulhatnak büntetésük alól.
Vágólapra másolva!

Oroszországban a jövőben kasztrálhatják a gyerekeket szexuálisan megbecstelenítő személyeket. Az alsóházban, az állami dumában kedden elfogadott törvény értelmében a pedofil személyek vegyi úton történő kasztrálása önkéntes alapon is történhet. Az elítéltek a kasztráció után a büntetésük enyhítésére számíthatnak.

A törvényhozók egyúttal megszigorították a gyerekeken elkövetett szexuális bűncselekményekért hozható büntetéseket. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a jövőben 14 éven aluli gyerekek ellen elkövetett szexuális bűntettek börtönbüntetéssel sújthatók, és az ítélet végrehajtását tilos próbaidőre felfüggeszteni.

A Kreml kezdeményezése Oroszországban általános helyeslésre talált. Oroszországban 2010-ben több mint 2500 gyerek halt erőszakos halált. Sokan közülük pedofilok áldozatai voltak. A pedofil személyek kasztrálását olyan injekciókkal hajtják végre, amelyek tompítják, semlegesítik a szexuális késztetést, a vegyi kasztráció a szakértők szerint visszafordíthatatlan. Az orosz hatóságok évi több ezer olyan esetről tudnak, amikor gyerekeket és 16 éven aluli fiatalokat erőszakoltak meg.