Öt újabb holttestet találtak a Costa Concordián

Vágólapra másolva!
A több mint két hónappal az olasz luxushajó tragédiája után megtalált áldozatok nemét, korát és nemzetiségét nem közölték. A luxushajó roncsa most is oldalára dőlve, félig elmerülve rostokol az olasz partoktól nem messze, kiemelése egy évig is eltarthat.
Vágólapra másolva!

Öt újabb holttestre bukkantak a több mint két hónappal ezelőtt szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajó roncsai között - közölte csütörtökön Franco Gabrielli, a műveletet felügyelő olasz polgári védelmi hivatal vezetője.

A BBC hírcsatorna jelentése szerint a felügyelő nem közölte az áldozatok nemét, korát és nemzetiségét. Ezzel 28-ra emelkedett az eddig megtalált holttestek száma, négy személyt pedig továbbra is eltűntként tartanak számon.

A Costa Concordia luxushajó január 13-án ütközött zátonynak, és nem messze Giglio toszkán szigettől oldalára borult. A fedélzetén 4229 személy, köztük 3200 turista tartózkodott, mintegy hatvan országból.

Forrás: AFP/Vincenzo Pinto
Korábbi kép a megdőlt hajóról

Az olasz hatóságok a katasztrófa miatt a hajótársaság kilenc tagja ellen emeltek vádat gondatlanság, emberölés és mulasztás miatt. Francesco Schettino, a Concordia kapitánya jelenleg házi őrizetben van.

A baleset óta a Costa Concordia oldalára dőlve, félig elmerülve rostokol a sziget partjaitól nem messze. A hajóroncs kiemelése és elszállítása akár egy évet is igénybe vehet.