Lengyel bányászok szenvedtek halálos közúti balesetet

Vágólapra másolva!
Hazafelé tartó bányászok szenvedtek súlyos balesetet Lengyelország déli részén, nyolc ember életét vesztette, amikor egy mikrobusz ütközött egy pótkocsis teherautóval szerdán este.
Vágólapra másolva!

Súlyos közúti baleset történt csütörtökre virradóra Lengyelország déli részén, a helyi hatóságok szerint nyolcan meghaltak, tízen megsérültek.

A baleset Zywiec település közelében történt. Egy busz ütközött össze egy pótkocsis teherautóval. Heten a helyszínen szörnyethaltak, egy ember pedig a kórházban hunyt el. Az autóbusz 18 bányászt szállított haza a munkából.

A lengyel Tvn24 hírportál tájékoztatása szerint a sérülteket három különböző kórházban ápolják, többen életveszélyes állapotban vannak. A baleset szerdán este fél tízkor történt Wegierska Gorka (Magyar Hegy) közelében, a 69-es út egyik hídján. A helyi hatóságok közlése szerint a busz a teherautó üres pótkocsijával ütközött.

A baleset következtében a teherautó üres pótkocsija a hídról a folyóba zuhant. A lengyel hatóságok tájékoztatása szerint a busz teljesen összetört, a busz vezetője a helyszínen életét vesztette. Az eset után a teherautó sofőrjét őrizetbe vették, a sofőr az eddigi vizsgálatok alapján nem fogyasztott alkoholt.