Négy gyermeket is összehozott Bin Laden a pakisztáni bujkálása alatt

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida tavaly májusban megölt vezetője pakisztáni bujkálása alatt három feleségének négy gyermeket is nemzett. A gyerekek közül kettő kormányzati kórházakban jött világra - derült ki Bin Laden legfiatalabb özvegyének most nyilvánosságra került beszámolójából.
Vágólapra másolva!

Pakisztáni rejtőzködése alatt négy gyermeket nemzett az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet volt vezetője, Oszama bin Laden, két gyerek állami kórházban jött világra - írja brit Guardian online kiadása legfiatalabb feleségének beszámolójára hivatkozva. A lap szerint az özvegy által elmondottak egy sor újabb kérdést vetnek fel azzal kapcsolatban, hogyan sikerült az al-Kaida vezérnek olyan sokáig rejtőzködnie. A jelentés részletei először a Dawn pakisztáni lapban jelentek meg, ennek másolatát szerezte meg pénteken az AP hírügynökség.

Amal Ahmed Abdel-Fatah al-Sada jelenleg Bin-Laden két másik özvegyével együtt pakisztáni letartóztatásban van. Nem sokkal az után vették őrizetbe őket, hogy tavaly májusban rajtaütöttek a terroristavezér rejtekhelyén. Sada az amerikai akcióban szintén megsérült: lábon lőtték. A nők ellen hivatalosan április másodikán emelnek vádat, mert illegálisan tartózkodtak Pakisztánban.

Sada házassága után a terroristavezérrel és három feleségével élt együtt, míg a 2001. szeptember 11-ei merényletek után különváltak útjaik. Ezután 8-9 hónapig a Pakisztán déli részén található nagyvárosban, Karacsiban talált menedéket, majd csatlakozott az északnyugati Pesavarban bujkáló Bin Ladenhez. A család csaknem három évig tartózkodott a térségben. Ezalatt Amal két gyereket hozott a világra. Aaszia és Ibrahim is pakisztáni kórházakban született, ahol Amal csupán 2-3 órát töltött el. Bin Laden legfiatalabb feleségének két másik gyereke, Zajnab és Husszain már Abottábádban született.